Kogelvis in het Bellevue Theater

Een seriemoordenaar, necrofiel en kannibaal die zeventien slachtoffers gemaakt heeft. Niet echt een onderwerp om poëtisch lunchtheater van te maken. Toch is dat precies wat Nick Bruckman en Marcus Azzini gedaan hebben met Kogelvis. En wat ze gelukt is.

Een intieme coproductie van Bellevue Lunchtheater en Toneelgroep Oostpool. In een kleine zaal, met plaats voor 80 mensen, geven vier jonge mannen zich bloot. Die vier, dat zijn Sebas Berman en Jurriën Remkes als Jeffrey Dahmer, seriemoordenaar, Abe Dijkman als zijn sympathieke, bijna aandoenlijke slachtoffer en Thomas Cammaert als diens zus, die nog steeds niet bevat wat er met haar broertje gebeurd is.
kogelvis

Het verhaal speelt zich af in het onderbewustzijn van de zus. Zij kan en wil niet begrijpen wat er met haar broertje gebeurd is. Door middel van poëtische, mooie diepzinnige teksten leggen Jeff en zijn slachtoffer uit waarom ze zich zo aangetrokken voelen tot elkaar. Mooie woorden zijn het. Je gelooft bijna waarom het een eer zou zijn om opgegeten te worden door iemand anders (namelijk omdat je dan voor altijd in de ander voortleeft).
Bijna, bijna ga je het begrijpen, bijna vind je het net zo mooi als Jeff het laat lijken. De manier waarop hij en zijn slachtoffer over zijn gruwelijkheden vertellen, neemt je echt mee.
Maar dan onderbreekt de zus ze, schril, hysterisch, wanhopig, en denk je, jezus, wat een zieke geest.

Een prachtige, in het begin ietwat chaotische voorstelling met bizar mooi en goed spel. Waar ik van Cammaert al wist dat hij een erg goede acteur is, weet ik zeker dat er voor de andere drie nog veel moois in het verschiet zit.

3,5/4 van de 5 sterren voor deze heftige voorstelling met vier enorme talenten.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s