TWEELUIK: De Parade (3) (of: Yuki beseft dat ze popliedjes te goed kent)

Een tweeluik bestaat toch uit twee dingen? Haha. Sike. Niet bij Yukiblogttheater, jullie eigen huis-hipster in het theaterbloggen!

Het mocht namelijk zo zijn dat ik nóg een keer naar de Parade ging. In tegenstelling tot vorige keer, hadden mijn compagnons en ik nog geen voorstelling uitgekozen. Dat zouden we daar wel zien. En het lot bepaalde dat wij na wegsmelten met een ice tea, zelfgebakken poffertjes (ja echt) en een ritje in de Legendarische Zweefmolen Van De Parade™ naar de voorstelling van het gezelschap ‘Theatertroep’ gingen.

http://www.theaterkrant.nl 
Voor de voorstelling begon, was de groep buiten al aan het dansen in balletpakjes terwijl iemand anders allemaal commentaar gaf en voorbijgangers over probeerde te halen om kaartjes te kopen. Toen de voorstelling begon, werden we samen met was voelde als 252600* andere mensen de zaal ingestuurd.

Waar we naar keken, was het Zwanenmeer. Door het mannenballet. Helaas ging het niet zo goed als gehoopt, afgaand van het geschreeuw van de choreografe backstage. Arme jongens- ze deden nog zo hun best. Bovenop een soort steiger verschijnen twee dames die, als voetbalcommentatoren, verslag doen. We kijken een aantal herhalingen, er wordt met de spelers- ehm, dansers, gepraat over of het goed ging of niet (voor een bord met sponsornamen). Op een gegeven moment wordt het delicate onderwerp aangesneden dat twee van de dansers een relatie zouden hebben. Daar geeft de danser in kwestie liever geen commentaar op. Begrijpelijk. Als er tegen de volgende danser over wordt begonnen, valt er een pijnlijke stilte. En die blijft even duren. Het was de eerste keer dat hij dit hoorde, blijkt. Hij kijkt naar het publiek en verteld dat hij gehoord heeft, dat ‘je’ nu gesetteld bent, enzo.
Ik begin hard te lachen.
‘Yuki, wat is er?’ fluistert Fae, die me lichtelijk gegeneerd aankijkt.
‘Adele,’ fluister ik terug.
En ja hoor- een paar seconden later verandert het spreken in zingen en begint de zaal te lachen.

Een onzettend hilarische voorstelling! Het voetbalthema was erg goed gespeeld en het was een enorm plezier om in de tent te kijken. Ook deze Paradevoorstelling krijgt vier van de vijf sterren.

* 100 punten voor Huffelpuf als je weet welke musical-referentie ik hier maak. 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s