Fatal Attraction

Fatal Attraction – 23 januari 2016 – Theater de Purmaryn. Dommelgraaf&Cornelissen producties.
Met: Matteo van der Grijn, Loes Haverkort, Sytske van de Ster, Kevin Hassing en Marian Mudder.

23 januari ben ik samen met twee vriendinnen naar toneelstuk Fatal Attraction geweest. De voorstelling is gebaseerd op de gelijknamige film.

Succesvolle advocaat Daan is heel gelukkig met zijn vrouw en dochtertje. Als die laatste twee een weekendje weg zijn, ontmoet hij de mooie Alex met wie hij een one night stand heeft. Hij denkt daarna van haar af te zijn, maar Alex is het daar niet mee eens en teistert Daan tot op het punt dat er zelfs doden vallen… (Spoiler alert: het is het konijn).

Het is een intense voorstelling. Een beter woord om het te beschrijven is er denk ik niet. Er wordt veel geschreeuwd op het podium, en zeker vanaf rij 2, waar we zaten, zit je er echt middenin.
De hoofdrollen waren voor Matteo van der Grijn en Loes Haverkort. Ze hebben samen in Soldaat van Oranje gespeeld, en je merkte ook dat ze goed op elkaar ingespeeld waren en chemie hadden. Allebei hun karakters werden in de loop van het stuk steeds gestoorder, hoewel allebei wel op een hele verschillende manier. Alex zag je elke scene gekker worden, terwijl je bij Daan vooral de wanhoop zag en op het einde opeens besefte: hij is ook niet honderd procent meer. Het was heel goed geacteerd.

Sytske van de Ster speelde Elisa, de vrouw van Daan. Ze heeft een hele sympathieke uitstraling, waardoor je het des te zieliger vindt dat haar man zo’n eikel is. Marian Mudder speelde Elisa’s moeder, een strenge, vrij irritante vrouw, die ze erg geloofwaardig neerzette, maar wiens scenes ik verder niet heel bijzonder vond.
Kevin Hassing speelde een geweldige bijrol als Jimmy, Daans beste vriend, die het allemaal een luchtig hield. Soms misschien een beetje te luchtig; als ik Jimmy was geweest had ik eerder ingegrepen. Ondanks dat was het steeds een fijne verademing als Jimmy het podium op kwam. Het stuk is heftige scene na heftige scene, en Jimmy zijn scenes waren een fijn moment om even te kunnen lachen en weer rustig adem te halen.

Ook het decor krijgt nog even een eervolle vermelding: het gezicht van Loes Haverkort was in stukjes geknipt en staarde je overal aan. Het werkte heel goed, de rillingen kropen al over je rug toen de voorstelling nog niet eens begonnen was.

Fatal Attraction krijgt van mij drie ½ van de vijf sterren. Het is een intense, heel goed geacteerde rollercoaster, waarvan je na afloop nog staat te wiebelen op je benen, maar het is geen voorstelling waarvan ik maanden later nog denk, Jezus, dat was me wat.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s