Virtueel Museum (Dromen)

Kunstuitingen die te maken hebben met dromen. Dat zijn er natuurlijk erg veel. Lees hier, mijn favorieten (Niet op volgorde).

Twin Peaks
Twin Peaks is een serie van eind jaren ’90. Het gaat over het stadje Twin Peaks, waar na de moord op Laura Palmer veel rare dingen gebeuren. De grens tussen de echte wereld en de droomwereld is heel vaag. Een plek die veel voorkomt is de Black Lodge. Dit is duidelijk een droomplek, maar toch speelt de laatste aflevering zich helemaal in die Black Lodge af. Twin Peaks is gewoon heel moeilijk uit te leggen…
Tevens eindigde de laatste aflevering, 25 jaar geleden, met een enorme cliffhanger, en ben ik heel blij dat dit jaar eindelijk het derde seizoen van de serie tóch komt.
Zie hier eens scene waar de hoofdrolspeler Dale Cooper over/in de Black Lodge droomt.


I Dreamed a Dream

I Dreamed a Dream is één van de bekendste liedjes uit de musical Les Misèrables. Het wordt gezongen door Fantine, die alle hoop heeft verloren en terugdenkt aan de tijd dat ze nog droomde over mooie dingen. Luister deze bijzonder versie van mijn favoriete Fantine, Celinde Schoenmaker.


Boulevard of Broken Dreams

Boulevard of Broken Dreams is een nummer van de Amerikaanse rockband Green Day. Het is verschenen op hun album American Idiot. Het gaat, zoals de titel al zegt, over gebroken dromen. Ik vind het een heel mooi nummer. Mijn favoriete versie is die van de musical American Idiot, die is gebasseerd op het gelijknamige album van Green Day.


Inception
Beetje cliché, natuurlijk, maar als er een film is die over dromen gaat, is het wel Inception.

 

She Falls Asleep
She Falls Asleep is een heel mooi liedje van de Britse band McFly. Het gaat eigenlijk over een meisje dat zelfmoord pleegt, maar er wordt in gezongen dat als het meisje gaat slapen, ze over ‘you'(de jongen) droomt.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s